Dagens bryggning!

Sådärja, dagens bryggning gick väldigt bra. Som vanligt är det drygaste att behöva göra rent allting efteråt….

Allting gick som smort iallafall o jag hamnade på 76% utbyte vilket jag hamnade på sist också så jag ska vara så vågad att jag ska utgå ifrån 76% nästa gång jag brygger(förmodligen i helgen) så får vi se om det går att räkna med det kallt.

Jag har kommit fram till att jag nog ska sluta med gelatin i sekundären iallafall, IPA jag bryggde senast blev inte nämnvärt mkt klarare än tidigare så jag kan lika bra skita i att krångla med det o låta så mkt som möjligt sjunka till botten innan jag tappar om det helt enkelt.

Ölet som bryggdes idag ska tappas om hela 2ggr innan flaskning, först till sekundären tillsammans med hallon och sedan från sekundären till ett tredje kärl i ett försök att få bort det värsta gunket från hallonen innan jag tappar på flaska.

Jag har kommit fram till att jag nog ska köra hallonen i en mixer så det blir pure och sedan värma det till 72-74 grader och sedan låta det kallna o sen bara slänga smeten i sekundären o hälla på ölet o låta det ligga i en vecka.

Hoppas verkligen den blir bra den här:) E ju kul om man lyckas göra ett gott frukt öl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s