Below The Sun – Mean Pilot IPA

Igår så drack jag för första gången någon annans hembryggd!

Micke var så snäll och skickade 4 flaskor till mig, 2 var av Mean Pilot IPA och Season Finale. Den senare har jag inte druckit än utan jag tog bara o smakade på IPAn igår.

Den tappades på flaska i augusti så den har ju några månader på nacken och detta får man ta med i beräkningen.

När jag först luktade på ölen så tyckte jag att den luktade humle och lite sött. Antar att det söta är från malten som håller på att ta sig igenom.
Jag personligen hade velat haft starkare o mer framträdande humledoft men det kan ju bero på att den inte är färsk också.

Smaken var iallafall lagom med beska, inte så det biter tag i en direkt. Dock så tycker jag att det saknades arom och smak från humlen. Åter igen detta kan bero på att den inte färsk.

Annars så tycker jag att ölen i sig var helt ok, det var inga som helst fel på den och det är ju egentligen det viktigaste!

Jag är helt övertygad om att den var mkt bättre när den var färsk men den var lättdrucken och god som den var så vill nog ändå ge den….32/50

Bra jobbet med den Micke! Keep em coming! 🙂

Annonser

4 svar till “Below The Sun – Mean Pilot IPA

  1. Den var klart bäst när den var helt färsk. Aromen var väldigt påtaglig. Beskan dålig dock, funderar på vad det är, jag tycker inte jag får ut allt av humlen. Antingen beror det på att mitt kok inte varit tillräckligt bra eller så är det humlepåsarnas fel. Får se hur det går med högre effekt på grytan annars får jag testa att skippa humlepåsar och se.
    Utan aromhumlen så blir den lite platt tycker jag i efterhand, men den var ju tänkt som en tunn och lättdrucken öl, som man ville ha under sommaren. Nu när det är kallt så vill man ha något tyngre, kan vara det som gör att jag tycker den är platt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s