Bryggdag Vit IPA!

Dagen började suveränt o jag mäskade in på 64grader vilket var målet.
2013-01-05 09.23.37-1Efter 30min rörde jag om i mäsken o tempen var fortfarande 64 grader. Efter ännu 30min var den nere på 63 så det var får vi vara nöjda med. Då höjde jag temperaturen via infusion till 67 grader. Målet var 68 men det får duga. Efter 10min så började vi tappa ur o sen var det dags o laka.
2013-01-05 11.10.03-1Här har vi dagens humlegivor redo att slängas i kok.
2013-01-05 11.55.30-1Sen var det dags att göra en SG mätning och den visade 1.053 som var aningen lägre än beräknat men det går nog bra ändå.
2013-01-05 12.38.49-1Dags för kok!
2013-01-05 12.39.16-1När koket var klart och jag hade låtit sista humlegivan gotta sig i 10min så var det dags att börja kyla!
2013-01-05 13.58.37-1När temperaturen sjunkit lite så tog jag sista SG mätningen för dagen och den hamnade på 1.062 vilket är lite lägre än beräknade 1.069 men jag räknar lite smått med att mitt mäskningsschema kommer producera en väldigt förjäsbar vört och att kylskåpet kommer se till att jäsningen kommer gå riktigt bra och att detta förhoppningsvis resulterar i att ölet i slutändan kommer ha ungefär samma alkoholhalt som det var tänkt ursprungligen.

2013-01-05 14.59.42-1Äntligen så står vörten i kylskåpet o inväntar jäsning. 13l blev det tillslut vilket är lite mindre än tänkt. Men jag räknade iallafall ut nu att det var 2.3l med skräp i botten på kokkärlet o ja hade bara räknat med 1l så där tappade jag 1.3l. Detta ska jag ta med i beräkningen nästa gång såklart. Over and out!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s