Ang. Skägget på flaska

Eftersom jag kallkraschade skägget i nästan en vecka innan jag buteljerade det så var ölet väldigt klart redan när jag tappade det på flaska. Efter några dagar nu så går det att se att det finns några små ”korn” av jäst på botten av flaskorna. Anledningen till detta är att jag jäste ölet med en hög flockulerande jäst. Det innebär att jästen lättare klumpar ihop sig o faller till botten. Hade det varit en mindre flockande jäst så hade det förmodligen blivit en tunn film på botten av flaskan istället. Vad betyder allt det här då?

Det betyder att mitt försök att få ett betydligt klarare öl direkt vid buteljering har lyckats. Yay! Det återstår att se om det är nog med jäst för en adekvat kolsyrning av ölet dock. Men jag tror att det ska funka.

Ett annat experiment som jag kommer få se resultatet av när denna öl är klar är om ölet kommer ha tagit upp någon extra kolsyra pga att den har stått vid 2-3 grader i en vecka med kolsyra runtom sig. Teoretiskt så kan vätskan hålla mer kolsyra vid den temperaturen men det råder delade meningar om det. Om några veckor när jag har svaret så kan ni vara säkra på att jag kommer dela med mig av resultaten iallafall.

2 svar till “Ang. Skägget på flaska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s