Orca! Version 2 bryggdag

Denna bryggdagen började då alldeles utmärkt!
Målet var att mäska på 65 grader i 75min o när jag väl hade mäskat in så låg jag på exakt 65 grader. Yay!

2013-03-21 08.41.31-1

Detta blir också premiären för humle-spindeln som jag fått av Tommy, jag är lite betatestare o jag märkte direkt att hålet kan vara lite för litet för optimal smidighet. Men man kan inte göra allting rätt första gången:)

2013-03-21 08.35.29

Här har vi en bild på dagens humlegivor!

2013-03-21 09.23.53-1

Efter mäsken så började vi att tappa ur starkvörten, luktar mumma!

2013-03-21 10.33.10

Efter det så lakade vi, här har ni en fin bild på mäsken efter att jag tillsatt sista lakvattnet.

2013-03-21 11.14.06-1

När lakningen var klar så var det bara o köra igång koket! Idag så tänkte vi köra 60min kok men inte tillsätta någon humle förens efter 15min.

2013-03-21 11.54.50-1

Dock så såg min första pre-boil mätningen ut att vara på 1.055 när beräknat var 1.040. Så då kortade jag ner koket till 25min istället då jag egentligen inte behöver koka i 60min.

Efter koket så kyllde jag vörten, var noga med att återfukta jästen vid ca 35 grader o ja måste säga att det såg mkt bättre ut denna gång.

Jag tog ett slutligt prov och det sade 1.050 så då visade det sig att den ursprungliga första mätningen var fel igen, förstår inte varför det är så svårt att mäta rätt. Nästa gång ska jag vänta tills det har börjat koka lr dyl o mäta då.

2013-03-21 13.48.29-1

När jag sedan fått ner temperaturen på jästen så pitchade jag jästen o ställde in i kylskåpet på 18 grader.

2013-03-21 13.50.05-1

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s