The Big Day – Recept

Detta recept är till stor del baserat på Bertus Amber Ale recept med en förändring och det är 5% rökmalt. Detta ölet ska bryggas till ett bröllop i Augusti och brudgummen hade det som önskemål. Så det fixar vi såklart! Det är dessutom den största satsen jag gett mig på att brygga hittills. Så jag räknar med att maxa kapaciteten hos min utrustning.

Otterbo The Big Day
22 L
5.9 %
52 IBU (teoretisk)
OG: 1.061

Malt:
4.5 kg Maris Otter (73%)
700 g Münchnermalt (11%)
350 g Crystal 100 (6%)
300 g Smoked Cherry Wood (5%)
200 g Crystal 200 (3%)
80 g Chokladmalt (1.5%)

Mäska vid 67 grader i 75 minuter.

Humle:
90 m kok
20 g CTZ (15.9%) @ 90 m (31.7 IBU)
20 g Citra (14.2%) @ 10 m (10.3 IBU)
20 g Simcoe (14.3%) @ 10 m (10.3 IBU)
Torrhumling:
2.5 g/l
63% Citra
37% CTZ
3 dygn

Jäst:
2.5 L Dekanterad förkultur på WLP001 (Beräknat på 20 L vört)

Annonser

2 svar till “The Big Day – Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s