Ale & Kill – Bryggdag!

Dags att brygga en DIPA med en kompis!

2013-07-06 09.06.11-1

Idag börjar vi med en bild på mäskkärlet och dagens salt tillsatser!

Vi mäskade sedan in på ca 64.5 grader och slutade på strax över 63 grader.
Sedan började vi tappa ur vörten. Mums!

2013-07-06 11.20.51-1

Under tiden så mätte vi upp humlen, eftersom jag beställde fel o vi fick centennial i kott-format så mätte jag endast upp 30 g åt gången av den i varje påse. Så det blev o se lite galet ut med humlegivorna.

2013-07-06 11.32.48-1

Efter mäskningen så var det dags för kok!
Mätningarna efter mäskningen visade att vi fick 21 L 1.063 vört. När beräknat var 19.5 L 1.063 vört så det ska bli intressant att se vad vi hamnar på i slutändan!

IMG_20130706_141145_1

Efter koket så var det dags för kylning. Det gick ganska bra. Det var senare när vi skulle tappa ölet till jäskärlet som problemen började…

IMG_20130706_143328_1

IMG_20130706_153048_1

Som ni kanske ser var det otroligt mkt skräp i vörten från humlen och dyl. Jag misstänker att det måste ha varit humlen då jag aldrig använt såna extrema mängder humle som vi anände denna gång.

I slutändan så fick vi ungefär 13 L 1.081 vört vilket var mer eller mindre precis vad vi siktade på så jag är nöjd.

IMG_20130706_181103_1

Äntligen så var hela härligheten i kylskåpet och jästen är ihystad. Nu är det bara att vänta på jäsningen. 🙂

Annonser

2 svar till “Ale & Kill – Bryggdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s