Skägg III – Recept

Tredje versionen av skäggölet är det dags för nu och denna gång blir det större skillnader än på förra satsen. Mera smakrika malter framförallt sedan ska ölet lagras med lite krossade kakaobönor! Normalt använder jag Nelson Sauvin som arom-humle för denna men det fanns inte i lager så då byter vi ut det mot Citra istället! Mums!

Otterbo Skägg III
22 L
5.6%
41 IBU
OG: 1.058

Malt:
4.5 kg Maris Otter (77%)
450 g Amber Malt (8%)
450 g Brown Malt (8%)
450 g Smoked Cherry (8%)

Mäskningsschema: 66 grader @ 60 minuter

Humle:
90 m kok
14 g Nugget (14.5%) @ 60 min (21 IBU)
70 g Citra (14.2%) @ 5 min (20 IBU)

Övrigt:
70 g Krossade kakaobönor i sekundären i en vecka(3.5g/l)

Jäst:
2.1 L Dekanterad förkultur på WLP007 (Beräknad på 20 L vört)

Etikett:
TheBeard3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s