Utvärdering av Easykeg IPS.

Nu har jag druckit ur ett helt 5 L Easykeg fat under loppet av en månad o jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter.

Den första veckan så smakade ölet fantastiskt. Ett tips är att man ska vrida på kranen snabbt när man tappar för att minimera skum.

Men efter en vecka o framåt så började humlearomen att avta markant och när jag dricker den sista ölen nu så tycker jag aromen är ett minne blott o ölen är mest besk.

Fatet har ju en kolsyrepatron så ölet har hållit sig ”färskt” lr vad man ska säga men aromen har snabbt försvunnit. Jag har inte kunnat testa med flaskor samtidigt då jag gett bort de flesta. Men jag har svårt att tro att aromen skulle ha försvunnit på samma sätt om ölet bara stått i flaskor. Nog för att IPA är färskvara men såhär snabbt vettefan om det är meningen att det ska avta.

Förövrigt så har det varit sjukt smidigt o trevligt att ha ett litet fat med öl i kylskåpet o jag kommer definitivt att köpa fler men när det gäller ipor så skulle ja rekommendera o slänga i sig ölen så snabbt det bara går. Har man öl som inte är lika humlefokuserade går det säkert utmärkt att låta ölet stå i ett öppnat fat i en månad utan att det påverkar smaken nämnvärt.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s