Nelly uppdatering.

Nelly har varit på flaska i 1.5 månader ungefär o ja ville testa hur den smakar nu. Dessutom så blev det lite för mkt kolsyra så ja gjorde ett experiment genom att ställa en flaska i frysen i ca 20 min från att den stått i kylskåpet i några dygn. Tanken var att mer kolsyra skulle bindas i ölet och det skulle gå att hälla upp ölet utan att man fick med en massa bottensats.

Experimentet lyckades! Fick en klar öl i glaset. Det blev mkt skum dock så jag fick använda ett 50cl glas till att hålla upp kanske 20cl men det är helt ok.

Smaken börjar faktiskt smaka barleywine nu. Om 4-5 månader tror jag att den kommer vara riktigt bra!

Känner inte alls samma stress för att brygga om den längre men kommer förmodligen göra det ändå. Att ha en massa barleywine i förrådet är ju inte helt fel 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s