Nelly – uppdatering.

image

Då var det dags att testa Nelly igen, 5,5 månader på flaska och denna flaska har stått i frysen i över en vecka för att vätskan ska binda kolsyran så att den ska gå att hälla upp ordentligt.

Det funkar ganska bra, det går att hälla i ett stort glas och det skummar så in i helvete men i slutändan så blir det tillräckligt med öl för att kunna dricka det iaf. Det är 25 cl flaskor som jag häller ifrån så det blir inte så mkt i vilket fall. Det kom inte med någon jäst men jag fick sluta hälla o då fortsatte flaskan att skumma över och då kom jästen ut med skummet.

Sen var det bara att låta ölet värmas upp till någorlunda vettig temperatur.

Ölet är klart och färgen påminner om mörk äppeljuice. Smaken är stark, lite söt och läder skulle jag beskriva det som. Samtidigt är den lite bitter.

Det blir att prova igen om några månader och tanken är att jag ska brygga om ölet igen snart också. Med förändrat recept.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s