Nelly 2014 – Recept

Äntligen kommer det här receptet, jag har gjort en del ändringar men i grund och botten är det väldigt lika. Jag har lagt till caraplus 150 utöver 10 och 200 bara för att, bytt ut münchner mot münich 25. Jästen är bytt mot WLP007. Humlen blir helt enkelt det jag har hemma då jag behöver rensa i mina förråd litegranna. Sen ska jag lagra den på ek. Räknar dessutom med lägre utbyte (63.5%) så jag har tagit med lite DME i receptet.

Otterbo Nelly 2014 #29
15 L
11.5%
58 IBU
OG: 1.111 (26 P)

Malt:
5 kg Pilsnermalt (61%)
1.4 kg Munich 25 (18%)
300 g Caraplus 10 (4%)
300 g Caraplus 150 (4%)
300 g Caraplus 200 (4%)
700 g Briess DME Pilsen Light (9%)

Mäska in med 2 L vatten per kilo malt.
Mäskningsschema: 75 min @ 65 grader

Humle:
12 g Nugget (14.5%) @ 60 min (21 IBU)
15 g Nugget @ 30 min (20 IBU)
15 g Nugget @ 20 min (15 IBU)

Övrigt:
30 g ekflis i 2 veckor efter omtappning till annat kärl

Jäst:
3 L dekanterad förkultur på WLP007 (baserad på 13 L vört)

Etikett:
Nelly

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s