Funderingar kring smak o vatten.

Har fått lite konstruktiv kritik på min pale ale o en de som ja fick var bristen på eftersmak. Så då börjar jag tänka hur kan jag förbättra den?

Jag börjar tänka jästemperatur och vattenprofil i första hand då jag inte tror det är några större fel på receptet.

Nästa gång ska ölen jäsas betydligt svalare. Mellan 17-18 grader o vattenprofilen ska jag inte förändra men jag ska sprida ut salterna över mäskvattnet och lakvattnet. Detta för att det förmodligen fastnar en del i mäsken och ifall man då har salter i lakvattnet borde det bli mer salter kvar i det färdiga ölet. Det blir att testa detta med nästa öl med humlefokus så får vi se hur den smakar jämfört med mina tidigare öl.

Förövrigt ska jag börja jäsa alla mina öl svalare förutom om något öl(typ belgiska) kräver att man ska jäsa det varmare. När jag tänker tillbaka så är det trots allt de ölen jag jäst svalare som blivit bäst. Så får det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s