Imperial Porter – Bryggdag

Yes! Äntligen dags för en porter! Vad jag har längtat efter denna dag. Var så sjukt längesedan jag bryggde en porter och mycket har hänt sedan dess, både med min utrustning och min kunskap så jag hoppas att det ska bli fantastiskt som aldrig förr!

20140906_082859_1

Mäskade in på 66 grader som beräknat, var en riktigt tjock mäsk idag av förklarliga skäl:) Mäsken fick stå i 75 minuter som vanligt.

20140906_104719_1

 Efter mäskningens slut tappade jag ur starkvörten(som smakade riktigt jävla gott!) och sedan lakade jag 2 gånger och fortsatte med ett 90 minuters kok.

20140906_104712_1

20140906_130048_1

Kylde sedan till ca 15 grader, slängde i jästen och ställde in i kylskåpet på 17 grader.

20140906_140754_1

I slutändan fick jag 15 L 1.086 vört vilket är helt ok. Beräknat var 1.092 så jag får väl vara halvnöjd iallafall.

Annonser

2 svar till “Imperial Porter – Bryggdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s