Porter omtappad o lagd på vanilj.

image

Dags att flytta över ölen till ett annat kärl och tillsätta lite vanilj och bourbon. I slutändan skulle jag tillsätta 270 ml bourbon för jag hade 13.5 L öl ungefär. Men jag räknade fel o fick det till 290 ml istället o detta var den exakta mängden bourbon jag hade så det blev väl bra då. 20 ml extra bourbon borde inte göra någon större skillnad i slutändan tycker jag.

image

Ölet hade jäst ner till 1.027 vilket är perfekt. Efter bourbon och kolsyra kommer ölen ligga på 9.2-9.3% ABV ungefär. Denna gång kunde jag inte smaka på ölen eftersom jag och Klingen har bryggt två Porters ungefär samtidigt och tänkte blindtesta dom utan att veta vilken som är vems. Mycket spännande! Provning om en månad.

image

Omtappningen gick smidigt som planerat och det slutade med strax under 14 L med bourbon o allting i.
Provet luktade helt fantastiskt. Denna öl kan vara den bästa jag bryggt nångång. Lite tråkigt att jag råkade ha i för mycket bourbon. Men jag hoppas som sagt att det inte gör så mycket 🙂

2 svar till “Porter omtappad o lagd på vanilj.

    • 2 stänger använder jag. Nu köpte vi extra feta från vaniljimporten också så de är ej att jämföra med de vanliga i affären. 2 stänger brukar bli bra i allt från 15-25 L eller så 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s