Whiskeymalt.

Idag har jag fått hem ingredienserna till nästa bryggning, 4,5 kg whiskeymalt.

Japp ni läste rätt, whiskeymalt. Extremt rökig malt som man normalt använder till att göra whiskey. Rekommenderad mängd till öl är 3% o maltnotan består till 100% av whiskeymalt. Kan bli hur galet som helst.

Malten doftar ungefär som Laphroaig. Kommer bli extremt spännande o se hur den smakar och utvecklas med tiden. Receptet kommer upp inom några dagar.

Annonser

3 svar till “Whiskeymalt.

  1. Dricker just nu en whiskeyöl från Störtebeker. Överraskande ljust öl, hade väntat mig en porterliknande färg. Fin röksmak, men tjärsnöresmaken sitter inte i lika länge som t ex Laphroaig gör. Lika alkoholhalt som din: 9%. Vilket väl borde göra ölet hållbart. Hur har ditt whiskeyöl utvecklats? Har MMs rökmalt hemma – ska nog prova att brygga med större andel rökmalt än jag hade tänkt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s