Detta blir första bryggningen för 2015, vet ej exakt när den blir av men mer information om det kommer när jag vet. Eftersom det förra försöket att brygga porter blev infekterat så vill jag försöka igen snarast möjligt med några små förändringar. Jag kommer brygga satsen för att få plats i ett av mina nya 9 L fat och då har jag tänkt strunta i bourbon och vaniljen. Ända förändringen i receptet är att jag bytt ut Munich 25 mot Munich 20 och sänkt OG aningen 🙂
Otterbo Imperial Porter #35
11 L
8.3%
37 IBU
OG: 1.089 (21 P)
Malt: (Utbyte 70%)
2.5 kg Maris Otter (54%)
700 g Munich 20 L (15%)
350 g Caramel 120 L (8%)
350 g Caramel 60 L (8%)
350 g Brun malt (8%)
250 g Chocolate (5%)
150 g Dark Chocolate (3%)
Mäska in med 3 L vatten per kilo malt
Mäskningsschema: 66 grader i 60 min
Humle:
14 g Warrior (14.7%) @ 60 min (36 IBU)
30 g EKG (4.9%) @ 10 min (9 IBU)
Jäst:
1 L Dekanterad förkultur på WLP007
Övrigt:
En halv stav Oak Infusion Spiral French Oak Medium Toast @ 42 dagar i fatet
Etikett: