Jag har uppdaterat min sida om vattenbehandling då jag gör lite annorlunda nu.
Dels har jag börjat tillsätta salter både i mäsken och i koket då jag tycker mig märka en avsevärd skillnad. Speciellt när det gäller IPA och liknande. Sen har jag börjat tillsätta bikarbonat när jag brygger mörka öl. Detta för att ta udden av den syrliga smaken man kan få av rostad malt. Detta är något jag fortfarande experimenterar med men än så länge verkar det ge goda resultat.
Är det inte så att salterna in kokas av ?
Eller upplever du att de är för lite ?
Vilka vatten profiler använder du för just IPA ?
Jag upplever att det gör stor skillnad om man tillsätter i koket och i mäsken istället för bara mäsken. Speciellt för IPA. Du kan läsa om det om du klickar på knappen vattenbehandling längst upp på sidan 😀
Salt bör man alltid ha i köket enligt min mening 😜
Tack för den nu var de fixat 😀