Vattenbehandling 2.0

Jag har uppdaterat min sida om vattenbehandling då jag gör lite annorlunda nu.

Dels har jag börjat tillsätta salter både i mäsken och i koket då jag tycker mig märka en avsevärd skillnad. Speciellt när det gäller IPA och liknande. Sen har jag börjat tillsätta bikarbonat när jag brygger mörka öl. Detta för att ta udden av den syrliga smaken man kan få av rostad malt. Detta är något jag fortfarande experimenterar med men än så länge verkar det ge goda resultat.

4 svar till “Vattenbehandling 2.0

    • Jag upplever att det gör stor skillnad om man tillsätter i koket och i mäsken istället för bara mäsken. Speciellt för IPA. Du kan läsa om det om du klickar på knappen vattenbehandling längst upp på sidan 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s