Nya jäshinkar.

image

Nu är jag klar med mina nya mindre jäshinkar.
Köpte hinkar från Jula, borrade hål i locket o har satt dit plugg för jäsrör och nu har jag borrat hål i sidorna o satt i tappkran så att jag aldrig behöver använda en hävert igen.

Har en fin silikonslang som jag haft till häverten men när jag tog fram den såg den lite skitig ut så ja tänkte att jag skulle behöva köpa en ny. Men sen kom jag på att silikon äger så man kan koka den. Kokar man slangen i en kvart så är den så ren den o desinficerad den kan bli.

Ser verkligen fram emot att börja brygga igen och jag ska köpa en frys och använda som kegerator där jag kan ha mina fat i serveringstemperatur.

6 svar till “Nya jäshinkar.

 1. Kul med flera ölentusiaster i faggorna. Bor i Falun. Har jäst en hel del vin förr, både frukt och bättre vinsatser, och bakat mycket surdeg (före det blev hippt), så nu är det dags att brygga öl. Kör första försöket på lördag. Blir en enkel Pale Ale för att se om lakningssytem mm fungerar bra. Sen är tanken att det blir både imperial ipa och porter/stout. Ska man lägga ner energin ska det vara på något speciellt. Ska nog gå bra. Är biolog/kemist/no-lärare. Just alla faktorer som påverkar och hur man kan styra smaken med egentligen få ingredienser är intressant.

  Med vänlig hälsning
  Anders Villumsen

  • Välkommen till den fantastiska värld som är ölbryggning! Ifall eu håller till på Facebook har hi en grupp som heter Dalarnas Hembryggare du bör gå med i. Det finns fler av oss. Kul med någon som bor riktigt nära också 😀 🍻

 2. Jag tänkte också ”aldrig mera hävert” tills jag provade att torrhumla med kottar i hinken och sen flytta till tappningskärl… 🙂 Men jag skall arbetat bort det problemet med någon sorts BIAB-torrhumlingsannordning av Saritatyg.

  • Om jag ska torrhumla så blir det i någon påse av något slag direkt i fatet skulle jag tro.

   Sen ska jag experimentera med att tappa direkt från fatet då eller om man ska tappa till nytt fat efter det. Vi får se 😀

 3. ”Har en fin silikonslang som jag haft till häverten men när jag tog fram den såg den lite skitig ut så ja tänkte att jag skulle behöva köpa en ny. Men sen kom jag på att silikon äger så man kan koka den. Kokar man slangen i en kvart så är den så ren den o desinficerad den kan bli”.

  Det blir ännu bättre om man kokar den i vatten istället för i en lägenhet (”kvart”) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s