Äntligen jäser det i garderoben.

Nu verkar jäsningen av portern ha kommit igång då det bubblar med jämna mellanrum och luktar mumma när jag öppnar kylskåpet. Det ska få stå på låg temperatur fram tills på tisdag, då ska jag börja höjja med en grad om dagen tills vi ligger på 20 o där får den stå tills det är klart.

Jag har bestämt mig för att eka portern, eftersom jag inte vet hur mycket smak jag får av spiralerna så fegar jag lite o använder en halv stav till portern och en halv stav till barleywinet. Så får vi se hur mycket smak det ger om man ska öka på mängden för 9 L satserna eller tvärtom osv.

Huvudsaken är att det blir gott. 😋

Ett svar till “Äntligen jäser det i garderoben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s