Fatade portern ändå

Efter lite tankeverksamhet så bestämde jag mig för att slänga in portern i fatet idag istället. Det blev delvis kaotiskt eftersom det var första gången osv förutom whiskeyölen.

Jag ångade ekspiralen i mikron, hade starsan i fatet för att desinficera den. Hällde ut starsan o i med eken. Toppade upp med lite koldioxid.

När jag skulle börja tappa försökte jag dra ur jäsröret i locket på jäshinken men då gick den sönder och jag lyckades skära mig på den. Förbannad blir man. Tappade över 9 L i fatet. Lär kolla hur mkt som ryms exakt. Nu var det starsan överallt så jag kunde inte se ytan.

Satte på locket, ventilerade ut all luft. Såhär i efterhand hade jag kunnat vara försiktigare men det tar jag med mig till nästa gång. Nu står ölen på fatet o gottar sig med eken iallafall. Jag kan inte börja kolsyresätta fatet ordentligt förens jag får nya frysen dock så än så länge står ölen i garderoben under tryck och jag flyttade förkulturen in i kylskåpet.

Glömde nästan bort sitt jag mätte FG och det slutade på 1.028. Lite högt men ändå helt ok. 7.3% ligger ölen på då och det är fullt godkänt tycker jag.

Tog mig en smak på provet och det smakade gott, det var en lite lite kärv smak i bakgrunden dock. Som bitter choklad eller vad man ska säga. Det kommer nog att lägga sig med tiden o bli kalas. 😀

2 svar till “Fatade portern ändå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s