Passade på att tappa om barleywinet till fat såhär kvällen innan jag ska brygga nästa öl. Gick mycket smidigare den här gången och jag var försiktig och tog god tid på mig i varje steg.
Ett FG prov tog jag också och det slutade på 1.027 vilket är ganska perfekt! Då har ölet en styrka på drygt 10,7% vilket blir alldeles lagom.
Ett smakprov togs också och det smakade ju väldigt ugnt såklart men precis som jag vill i det här skedet. Kommer bli riktigt bra det här ölet. Slängde i en halv ekspiral i fatet denna gång också.
Eftersom portern borde ha fått kolsyra nu så kopplade jag på slangen o tog ett litet prov på några cl. Smakar mycket mycket bra måste jag säga! Tjockt, stort o mysigt. Eken har bara legat o gottat sig i ölen i 2 veckor så den är ännu ganska diskret men ändå närvarande. Tror också att en halv spiral blir lagom men vi får se när ölet är klart. Den ska ligga på eken i 4 veckor till.