Kallkrasch av IPA

image

Lite mer än 3 dygn har humlen legat i ölet o gottat sig så nu är det dags att krascha. Tillsatte gelatin till hinken och ställde in den i kylskåpet på 2 grader. Efter ca 2 dygn så blir det att tappa om den på fat o börja kolsyra.

Eftersom jag var lite orolig över att få för mycket bottensats efter torrhumlingen använder jag mig av ett tips jag fick i kommentarerna för ett tag sedan. Att ställa något under hinken så den lutar litegranna under kallkrasch. Vi får se om det gör någon skillnad och om det ens behövs. Spännande ska det bli iallafall.

Ser verkligheten fram emot att få känna på hur Equinox smakar. Det har luktat väldigt fruktigt och intressant från jäsröret. Påminner nästan om gelégodis eller nåt sånt.

Annonser

Ett svar till “Kallkrasch av IPA

  1. ”Kallkrasch”?

    Det är en osedvanlgt dålig översättning av ”Cold crash”.
    Dvs. Ungefär ”Snabbnedkyling”.

    ”A crash course in snake handling” betyder ”En snabbkurs i hantering av ormar”.

    Kan vi sluta att använda uttrycket ”Kallkrasch”?

    Vad fan är det som kraschar….?

    Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s