Stouten på fat

Äntligen dags att tappa om stouten till fat. Det ska dessutom i ek, vanilj, kanel och krossade kakaobönor.

image

Tänkte vara smart o sätta krossade kakaobönorna i en påse o hänga den som ni ser på bilden. Detta resulterade i att locket inte höll tätt dock så ja fick klippa av snöret så påsen ramlade ner. Förhoppningsvis blir det inget stopp när jag buteljerar eller dyl sen.

image

Jag fyllde fatet med kolsyra från botten, kopplade om slangen till hinken, kopplade på kolsyra till hinken o började tappa i.

image

Allt gick bra tills jag skulle trycksätta fatet. Då märkte jag att kolsyreröret var under vätskeytan så denna gång tappade jag ur öl tills den var över. Det försvann lite mer än en halvliter pga detta men det gjorde inte så mkt då jag tydligen fick med mig mycket bös från fatet. Det som däremot gjorde något var att det följde med en massa vanilj. Vet ej hur mkt men jag hoppas det finns kvar i fatet för att ge det lite smak av vaniljen iallafall. Den som lever får se. Nu ska den få stå och gotta sig i 6 veckor och sen blir det buteljering.

2 svar till “Stouten på fat

  1. Hej, jag får det tätt i locket på mina 9l Cornelius om jag använder tandtråd (ej smaksatt såklart) att hänga upp mina torrhumlingspåsar. Jag ser inte helt tydligt på din bild men är det inte en ”rund” tråd du använt? Tandtråden är ju ”platt”

    • Ja det stämmer. Hade velat använt tandtråd men hade det inte hemma just då så det blev att testa ett typ av presentsnöre vi hade hemma. Nästa gång ska jag köpa tandtråd. Eller så kör jag lagringen i en hink så slipper man tappa en del för att grejerna man stoppar i tar upp plats i fatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s