The Godfather – Recept

Tänkt att bli det slutgiltiga receptet på min brown ale så har jag tagit inspiration från mig själv inför denna. Maltbasen har jag snott från Pärs ölen och sedan ändrat och förenklat humleschemat lite. Dragit ner beskan lite, skippar torrhumling osv. Jag har dessutom bytt namn på den till ”The Godfather” för att en av min sons gudfaddrar kommer från england och han gillar den här ölen väldigt mycket. Så då får den bli en hyllning till honom.

Otterbo The Godfather #41
12 L
6.7 %
55 IBU
OG: 1.065 (15.8 P)

Malt: (Utbyte 70%)
2.5 kg Maris Otter (70%)
300 g Amber malt (8%)
300 g Brun malt (8%)
300 g Caramel 60 L (8%)
200 g Havregryn (6%)

Mäska in med 3 L vatten per kilo malt
Mäskningsschema: 64 grader @ 75 min

Humle:
20 g Nugget (10%) @ 60 min (35 IBU)
22 g Nugget (10%) @ 10 min (13 IBU)
22 g Nugget (10%) @ 5 min (7 IBU)

Jäst:

1 L dekanterad förkultur på WLP007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s