Detta blir förhoppningsvis det slutgiltiga receptet på min brown ale. Allting gick som planerat, mäskade in på 64 grader.
Hade lite tid över under mäskningen så passade på att göra rent fatet som huserat Amadeus IPAn under tiden.
Efter mäskkingen så recirkulerade jag lite, tappade ur, lakade osv.
Allting gick väldigt smidigt. I slutändan fick jag 11,5 L 1.065 vört. Beräknat var 12 L 1.065 så jag är helnöjd.
Slängde i jästen och in i kylskåpet på 17 grader.
Denna gången doftade o smakade förkulturen som vanligt. Vet ej varför den var annorlunda förra gången.
Datum:
2015-06-02: Bryggdag, OG: 1.065, satte kylskåpet på 17 grader
2015-06-04: Morgonen: Höjde temperaturen i kylskåpet till 18 grader, Kvällen: Höjde temperaturen i kylskåpet till 19 grader
2015-06-05: Höjde temperaturen i kylskåpet till 20 grader
2015-06-09: FG: 1.015, styrka 6.9%, inga bismaker.
2015-06-10: Tappades om till fat