Kira Stout – Bryggdag

image

Vi börjar med en bild på alla kryddor som ska ner i ölet i slutet på koket. Mumma!

Vi mäskade in på 65 grader vilket var lite lågt men det blir säkert bra ändå.

image

Här har vi en bild på mer grejer, salter, kryddor och te.

Efter lakning hade jag ca 16 L vilket är en halv liter mer än tänkt. Fick problem under koket då säkringen i min skarvsladd gick några gånger för att den stod i solen så koket tog lite längre tid än vanligt.

image

image

Efter kok åkte 20 påsar svårt te ner i ölet o fick dra och sedan tappades allting över till hink.

I slutändan fick vi 10 L 1.076 vört. Beräknat var 11 L 1.070 så det var väl perfekt med tanke på att det blev krångel med koket.

image

Datum:
2015-08-19: Bryggdag, OG: 1.076, satte kylskåpet på 17 grader
2015-08-21 morgon: Höjde temperaturen i kylskåpet till 18 grader
2015-08-21 kväll: Höjde temperaturen i kylskåpet till 19 grader
2015-08-22: Höjde temperaturen i kylskåpet till 20 grader
2015-08-27: FG: 1.016, styrka: 8.4 %
2015-09-04: Tappades om till fat med 30 ml extra starkt vaniljextrakt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s