Att planera ordentligt

Har 2 öl planerade just nu, vattenmelonslagern och en sur brown ale. Närmast ska lagern bryggas men har redan börjat förbereda för den sura brown alen. Har nämligen tänkt stoppa i lite ek i den, men! Har inte blivit så nöjd med eken jag har haft hemma då den varit för intensiv så jag tog fram en bit ekspiral och kokade den i 5 minuter 2 ggr för att koka bort det värsta intensiva smaken och sedan stoppade jag den i en burk tillsammans med sherry som ska få ligga och dra i några veckor. Först så ska lagern bryggas o bli klar och inte förens brown alen är färdig för fatet ska eken användas så den kommer ligga i sherryn i 1-2 månader innan det är dags att använda den.

När den väl  läggs i så ska det få dra i ölen i 6 veckor för att få max utbyte av eken. Men förhoppningsvis utan de värsta kärva tonerna eftersom jag kokat eken en massa idag.

Vi får se vad som händer ☺

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s