Kokning och jästning av surgubben

Idag var det dags att koka ihjäl bakterierna och tillsätta jäst så att ölen får jäsa ut nu när den är sur.

Nu tog jag en volymmätning och det visade sig att vi fått ut över 15 L. Så då har vi fått ut mer volym än beräknat och dessutom starkare. Bra betyg hittills för braumeistern.

Jag tog ett vörtprov och smakade och jag kan lugnt säga att den har ölen kommer nog att bli bra. ☺

Grannen drack upp hela vörtprovet…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s