Ett prov på surgubben

image

Aktiviteten i kylskåpet har gått ner lite, räknar med att jäsningen inte är klar än på några dagar eller nån vecka men kunde inte låta bli att ta ett prov.

Just nu har surisen jäst ner till 4.5 P ungefär så då ligger styrkan på 5% ungefär. Men den borde jäsa ner till 2 Ö ungefär när allt är klart.

Provet var rejält surt med en närvaro av alla bruna smaker från brownalen. Eftersom smakerna från malten brukar komma fram mer med tiden så räknar jag med att så är fallet har med. Vem vet vad den här ölen kommer förvandlas till med tiden och vad eken och sherryn kommer bidra med. Jag är helt övertygad om att den kommer bli god iallafall. ☺

PS: Provet ser ut som nyponsoppa. Hihi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s