Låt mig presentera: Jens Skrubbe

Nu är det dags att presentera sveriges största belgofil.
Jag har länge följt hans förehavanden vi hans blogg och det känns otroligt kul att han är med på tåget och bidrar till vårat projekt.

Presentation

Jens Skrubbe är en förespråkare och missionär för den belgiska ölkulturen. Han började jobba med belgisk öl för 14 år sedan och återfinns varje torsdag på det belgiska ölmeckat Pressklubben (Stockholm) där han står i baren samt är ölansvarig. Sedan 2012 har han drivit ölbloggen skrubbe.com som handlar om belgisk öl och Jens bedrifter i ölvärlden. 2013 fick han titeln ölexpert i Belgoklubben som är Sveriges första och enda medlemsklubb där öl skickas från Belgien hem till dörren.

Av och till har Jens även sysslat med öljournalistik för bland annat c/o Hops och ligger även bakom ett gäng öl som dykt eller dyker upp från tid till annan.

Lägg därtill att han har 35 resor till Belgien i bagaget, över 3600 olika belgiska öl innanför västen och runt 700 belgiska ölprovningar att luta sig tillbaka på.

Brygd

Lucia Imperial Stout Grand Reserva

Till denna provning för Musikhjälpen 2015 har Jens valt att skänka en unik brygd som han har gått och sugit på ett tag. Tillsammans med Stockholm Brewing har han bryggt en Imperial Stout som kommer att landa kring 9%-sträcket.
Fem olika maltsorter, muskavadosocker och brygden är humlad med Polaris, Chinook och Mosaic som kommer att lyfta dessa tunga och mörka smaker.
Självklart är ölen jäst med en belgisk jäst som i det här fallet är en vallonsk Saisonjäst vilket kommer ge brygden en underliggande torrhet.
Just denna brygd kommer dessutom vara än mer speciell på ett sätt som ännu inte ens är bestämt men det ryktas om att det kan bli antingen havtorn, körsbär eller kaffe som extra smaksättare.
Som om det inte vore nog kommer musikern och konstnären Love Antell att producera etiketten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s