Imperial Honey Porter 2015 – Recept

Dags att brygga ännu en porter, det är mer eller mindre samma recept som sist fast jag har skalat upp det och jag råkade komma i kontakt med en lokal biodlare som jag fick köpa fin honung av till bra pris så det tänkte jag dessutom använda i denna. Jag hade ju tänkt ha vanilj i men bestämde mig för att skippa det så har ändrat i receptet här.

Otterbo Imperial Honey Porter #47
12 L
11 %
35 IBU
OG: 22 P (24.5 P med honung)

Malt: (Utbyte 70%)
3 kg Maris Otter (45%)
1 kg Munich 20 L (15%)
500 g Caramel 120 L (7%)
500 g Caramel 60 L (7%)
500 g Brunmalt (7%)
500 g Chokladmalt (7%)
700 g Honung (10%) (tillsättes i primären efter 48 h)

Mäskningsschema: 67-69 grader i 60 min, 78 grader i 15 min

Humle:
17 g Warrior (14.7%) @ 60 min (30 IBU)
40 g EKG (4.9%) @ 5 min (5 IBU)

Jäst:
1 paket rehydrerad S-04

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s