Pastörisering av honung

image

Honungen som jag fått tag i är naturligtvis opastöriserad.
För att vara på den säkra sidan att jag inte får med några ovälkomna gäster när jag tillsätter honungen så pastöriserar jag den i ugnen.
Jag sätter helt enkelt ugnen på 80 grader och ställer in honungen i ca 3 timmar för att vara säker på att alla eventuella bakterier och vildjäst är döda. Som en liten extra bonus blir den dessutom lättare att hälla efter man gjort detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s