Amadeus #3 – Recept #2

Årets första bryggning blir en upprepning av förra ölen som tyvärr blev misslyckad. Men skam den som ger sig. Jag tar mig an den igen o denna gång ska jag ha is i magen o låta den stå i primären 2 veckor så att jästen hinner städa undan all diacetyl den här gången.
Det enda jag ändrat är att jag halverat mängden aromhumle till ”normala” nivåer då det blev lite problematiskt med den enorma mängden jag använde sist.

Otterbo Amadeus #3 #49
12 L
6,4 %
60 IBU
OG: 15.1 P

Malt: (Utbyte 70%)
2,2 kg Briess Pale Ale (48%)
1,3 kg Dinkelmalt (28%)
650 g Havremalt (14%)
200 g Caraplus 10 (5%)
200 g Risskal (5%)

Mäskningsschema: 63 grader @ 60 min, 78 grader @ 15 min

Humle:
29 g Warrior (14,7%) @ 60 min (60 IBU)
50 g Hüll Melon @ 0 min (När temperaturen sjunkit till 85 grader)
50 g Lemondrop @ 0 min (När temperaturen sjunkit till 85 grader)

Torrhumling:
50 g Hüll Melon @ 3 dygn
50 g Lemondrop @ 3 dygn

Jäst:
Safale S-04

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s