Amadeus på fat och…Barley wine?

Idag så tappade jag om IPAn till fatet o satte på gasen. Provet smakar dessutom ganska bra så det ska bli inttessant o smaka när det är kolsyrat osv.

Jag o grannen var på en ölprovning igår och där drack vi det godaste amerikanska barley winet jag någonsin druckit. Det var riktigt jävla gott faktiskt!

Ölet i fråga heter Barleywine Americain och kommer från ett Kanadensiskt bryggeri vid namn Les Trois Mousquetaires.

Ölet var lagrat i ca 2 år om jag inte minns fel och det var så gott att jag har nu kastat ut mina planer på att brygga bourbonstout och ska brygga ett liknande barleywine istället. Detta ska dock också lagras med bourbon som en extra touch.

En annan fantastiskt grej var att på flaskan så listade dom mer eller mindre allt som behövs för att räkna ut receptet: OG, FG, SRM, IBU, maltsorter och humlesorter. Naturligtvis kommer jag inte bara kopiera precis allting rakt av men jag kommer att låta mig inspireras till största del av detta recept eftersom det var så jävla gott. Det passar perfekt med min tanke att ölet ska få ligga på fat i ett år innan det buteljeras eller dyl också.

Så mer information kommer om det framöver. Närmast ska det bryggas baconstout 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s