Surkärring #2 – Bryggdag

Det här blir ett kort inlägg.
Det var alldeles för mycket att göra så dåligt med bilder också.

Bryggningen gick iallafall bra och just nu står vörten i min gamla elgryta och håller 30-40 grader, hällde i blandningen av proviva och vört som stått i 4 dagar också.

Nu ska det få sura till sig i 4 dagar till och sedan blir det kok och jäsning.

Datum:
2016-03-23: Surkultur på 6 dl vört och 2 st proviva superfrukt hålls vid 30-40 grafer i 4 dagar
2016-03-27: Bryggdag, vörten blandas med surkultur och hålls i 30-40 grader i 4 dagar
2016-03-31: Kokade ihjäl alla bakterier och satte på jäsning, SG: 15.2 P innan kok
2016-04-04: Prov: SG: 5 P, Styrka: 6%, full fart i hinken, rejält sur redan nu
2016-04-10: FG: 2 P, Styrka: ca 7.8%, omtappad till annat kärl tillsammans med 2.5 kg hjortron för lagring i 2 veckor
2016-04-24: Tappades om till fat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s