Jäsning av suröl

image

Nu har vörten stått och surnat till 4 dagar och således är det dags att UTPLÅNA bakterierna, humla och tillsätta jäst.

De gick väldigt smidigt faktiskt, körde igång koket i tvättstugan och kokade i 20 min, efter 5 min slängde jag i 10 g Perle och när koket var klart så kylde jag till strax under 20 grader.

Jästen hade jag återfuktat i god tid. Kokade upp vatten i erlenmayerflaskan och lät det svalna till rumstemperatur, tillsatte jästen och lät det stå osv.

Syresatte vörten efter omtappning till jäshinken och hystade i jästen.

Innan jag gjorde allt detta tog jag ett prov som låg på 15.2 P vilket var lite starkt men vad gör man?
I framtiden kommer jag börja öka utbytet och kunna minska mängden ingredienser i bryggningarna för att hamna mer rätt, allting jag bryggt den senaste tiden har blivit för starkt.

Speciellt när det gäller suröl så finna det ingen större mening med att ölen ska vara mer alkoholstark heller.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s