AJB – Recept

Den här ölen ska bryggas till min lillebror som ska gifta sig snart.
Han hade önskemål om en humlig brownale så det fixar vi såklart. ☺

Otterbo AJB #53
20 L
6.5 %
55 IBU
OG: 15 P

Malt: (Utbyte 75%)
4000 g Maris Otter (68%)
500 g Ambermalt (8%)
500 g Brunmalt (8%)
500 g C60 (8%)
400 g Havre (7%)

Mäskningsschema: 63 grader i 60 min sedan 78 grader i 15 min

Humle:
45 g Warrior (14,1%) @ 60 min (45 IBU)
25 g vardera av Nugget (10%) och Green Bullet (12.9%) @ 5 min (10 IBU)
25 g vardera av Nugget (10%) och Green Bullet (12.9%) @ 0 min (När tempen sjunkit till 75 grader)

Torrhumling:
50 g vardera av Nugget och Green Bullet i 3 dygn

Jäst:
2 L Dekanterad förkultur på WLP090

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s