Amadeus #4 – Recept

Dags för en av sommarens törstsläckare.
Jag har haft otur med jästen på de två senaste IPorna jag bryggt och nu håller jag på o testar en ny jäst som hittills gett bra resultat.(WLP090)
Det som är annorlunda med den här IPAn är att jag har gått tillbaka till singlehop konceptet och kör således enbart Lemondrop för arom och smak.
Ännu en twist är att det här kommer bli en mörk IPA, med andra ska den smaka så mkt som möjligt som en ljus IPA men se mörk ut.
Detta gör jag pga av 2 anledningar:
Dels för att jag gillar idéen och jag har en liten förkärlek till just den här stilen på öl, dessutom eftersom den här ölen är tänkt att drickas i solen så motverkar man effekten av ”skunkning” desto mörkare ölen är.
Det innebär att mindre sol träffar humlepartiklarna i ölet och därför smakar den bättre, längre i solen. Fiffigt va?☺
Jag har även tagit med det faktum att jag fått lite högre utbyte än beräknat de senaste gångerna så jag hoppas träffa rätt stamvörtstyrka den här gången.

Otterbo Amadeus #4 #54
12 L
6.5%
60 IBU
OG: 14 P

Malt: (Utbyte 75%)
2000 g Briess Pilsen (47%)
1000 g Dinkelmalt (24%)
600 g Havremalt (14%)
200 g Caraplus 10 (5%)
200 g Midnight Wheat (5%)
200 g Risskal (5%)

Mäskningsschema: 63 grader @ 60 min, 78 grader @ 15 min

Humle:
27 g Warrior (14,7%) @ 60 min (60 IBU)
100 g Lemondrop @ 0 min (När temperaturen sjunkit till 75 grader)

Torrhumling:
100 g Lemondrop @ 3 dygn

Jäst:
1 L Dekanterad förkultur på WLP090

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s