Amadeus #4 – Bryggdag

image

Har sett fram emot den här bryggningen länge, mörk IPA är en av mina favoritstilar, tyvärr dricker man den alldeles för sällan.

image

Massor med humle idag förstås.


Idag passade jag på att göra en ”klassisk” inmäskningsfilm också.

image

Såhär såg vörten ut i början av mäskningen.

image

Efter ca 40 min såg den ut såhär.
image
Efter mäskningen så var det dags att koka, jag kom ihåg att stoppa i kylspiralen på en gång så jag slapp tänka på den sen.

Efter kok kylde jag vörten till ca 75 grader och slängde i 100 g Lemondrop och lät det ligga i ca 10 min innan jag fortsatte kylningen.

Vörten tappades sedan om till hinken, 12 L vört precis som beräknat med en styrka på 14.6 P.
Beräknad vörtstyrka var 14.2 P så nu hamnade jag betydligt närmare mitt mål iallafall. Jag är nöjd.
image
Denna gången så struntade jag faktiskt i att använda klarningsmedel i koket, huruvida det har någon betydelse visar sig.
Tanken med denna öl är ju att det ska vara en grumlig, humlig och juicig IPA i grunden som är mörk.
image
Det kommer bli spännande att se hur den här ölen blir, jag har längtat efter en sån här IPA ett tag nu o den kunde inte komma bättre tidsmässigt heller.

Datum:
2016-05-15: Bryggdag, OG: 14.6 P, satte kylskåpet på 17 grader
2016-05-16: Ökade temperaturen i kylskåpet till 18 grader
2016-05-17: Ökade temperaturen i kylskåpet till 19 grader
2016-05-18: Ökade temperaturen i kylskåpet till 20 grader, SG: 4 P, tillsatte 100 g Lemondrop
2016-05-19: SG: 3 P, Styrka: 6.5%
2016-05-22: FG: 3 P, tappades om till fat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s