Smokey 50 – Bryggdag

En stark mörk belgare bryggs det idag, den ska lagras länge och väl innan den dricks. ☺

Mörkt kandissocker ska naturligtvis få vara med i koket.

Mitt i mäskningen så ser det lovande ut, riktigt fin färg.

När allt var sagt o gjort fick jag dryga 12 L vört med en styrka på 18.6 P, vilket var lite lägre än jag räknat med. Vet ej vad det låga utbytet berodde på idag tyvärr.

Fantastiskt fin färg på vörten som sagt. Mörk, mörk röd.

Datum:
2016-08-28: Bryggdag, OG: 18.6 P, satte kylskåpet på 18 grader
2016-08-30: Höjde temperaturen i kylskåpet till 19 grader
2016-08-31: Höjde temperaturen i kylskåpet till 20 grader
2016-09-01: Full fart, massa klegg i vattenlåset, prov: 5.5 P, styrka: 7.7%
2016-09-04: Prov: 3.5 P, styrka: 8.8%, mindre aktivitet nu men lämnar ölen i hinken tills jag får ett ledigt fat, släpper temperaturkontrollen
2016-09-10: prov, FG: 3 P, styrka: 9%, tappade om till fat, fatet blev överfullt
2016-09-24: buteljerades på stora 10 L flaskan tillsammans med en halv kolad ekspiral som legat i whiskey i X antal veckor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s