Omtappning av den mörka belgaren med nya utrustningen

Så var det dags att tappa om långlagringsölen till fat o testa nya regulatorn till detta.

När fatet var rengjort osv så förslöt jag den och anslöt regulatorn direkt till ÖL IN anslutningen på fatet, öppnade ventilen och fyllde fatet med kolsyra från botten av fatet.

När det var klart anslöt jag regulatorn till vattenlåset på hinken istället.

Mellan hinken och fatet anslöt jag en kokad silikonslang till samma koppling som jag tidigare körde kolsyra i.

Sedan var det bara att öppna kranen på hinken och försiktigt vrida på trycket via regulatorn.

Voila!

Minimal kontakt med omgivande miljö och luft.

Kommer således fortsätta göra såhär framöver och det ska bli intressant att se om det kommer märkas någon skillnad på framförallt IPA och dyl som är extremt känsliga mot oxidering och dyl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s