Nästa bryggning, 3-vägs hybrid?

Efter att ha bryggt den senaste mörka belgaren så kan jag konstatera att jag hittat en belgisk jäst som ger precis den karaktären jag eftersträvar i en sådan öl och blev därför sugen på att helt enkelt brygga om den här mörka belgaren fast åt mig själv som nästa bryggning.

Men…

Jag har också blivit sugen på att brygga om en av förra ölets mest populära öl, nämligen Kira stouten med chaikryddor.

Men…jag ville inte brygga den precis likadant utan tänkte att jag skulle ha en annan öl som grund istället för stout.

Då har tankarna gått till en strong scotch ale.

Så nu har jag kommit på att jag ska slå ihop alla dessa idéer till en enda öl.

Maltbasen kommer vara min tolkning av en strong scotch ale, hästen kommer vara Wyeast 1762 som jag använde senast, sen lägger vi till resten av det mörka kandissockret i koket och i slutet av koket kommer jag tillsätta samma kryddblandning som jag använde i Kira stout med ändringen att jag halverat mängden kryddor då det blev alldeles för mkt senast.

Då kommer jag känna mig nöjd ett tag framöver, sen får jag ta och fundera åter igen på vad som ska bryggas härnäst, men den här ölen känns tämligen spännande precis som det ska vara ☺

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s