Mörka belgaren buteljerad på storflaska

Så var det dags att buteljera den mörka belgaren på den stora 10 L flaskan tillsammans med en ekspiral som blivit kolad och legat i whiskey i några veckor.

Jag har funderat länge o planerat för hur jag skulle fixa detta och i slutändan fungerade det klockrent.

Här kan ni se när jag precis började buteljera, man kan se ekspiralen i botten.

Såhär blev fyllningsnivån iallafall. Fatet tog slut, jag hade gärna sett att det blev precis så mkt skum så det skummade över men ja fick fylla upp tomrummet i flaskan med kolsyra istället.

Nu ska den här ölen stå i den här flaskan i nästan 3 år innan det är dags att öppna den på en god väns 50 års kalas.

Ekspiralen doftade förövrigt helt fantastiskt av whiskey.

PS: Jag märkte efter ett tag att flaskan läckte lite genom att spraya den med starsan. Så i slutändan fick jag dra på extra buntband som tryckte ner korken hårdare mot flaskan, då höll den tätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s