Ridderheims ölkorv smaksatt med öl

Jag fick ett gratis smakprov skickat till mig av dessa korvar smaksatta med öl, så då tänkte jag dela med mig av vad jag tycker.

Dessa ölkorvar marknadsförs som de första ölkorvarna som smaksatts med riktig öl, va spännande tänkte jag, undrar vilka?

Så jag frågade och fick till svar att det visste man inte eller ville inte säga. Tråkigt då jag hade velat prova tillsammans med ölen de blivit smaksätta med.

Vi började med att prova Carry on porter som ska ha en skvätt porter i sig, anade något ovanligt på doften, en mild rostad ton kanske? Smaken var ungefär likadan. Ifall jag inte visste att den var smaksatt med öl så skulle jag förmodligen inte tänka så mkt på det men visst finns det en hint av något där.

Den andra korven, Full Steam IPA, doftade och smakade bättre, den hade en lite mer gedigen doft och smak av öl men fortfarande inget som får mig att skutta av glädje.

Däremot, här kommer något intressant. Efter att ha provat IPA-korven så provade vi Porter-korven igen och då hade smaken på den förändrats drastiskt. Den doftade och smakade godis, först kom jag inte på vad men sedan var det solklart. Det blev att smaka som svarta vinbärsgodis eller väldigt övermogna svarta vinbär.

Så mitt tips till alla som är intresserade av dessa är att köpa båda och prova dom i samma ordning som vi gjorde.

Först porter, sen ipa och sedan porter igen.

Annonser

Ett svar till “Ridderheims ölkorv smaksatt med öl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s