Nästa långlagringsprojekt

Det här året så bryggde jag ett amerikanskt barleywine och gjorde en pseudobourbonfatslagring på den i ca 7 månader.

Nu är det dags att ta tag i nästa liknande projekt på allvar.

Tanken är att det ska bli en romfatslagrad Imperial Stout.

Receptet är klart men allting ligger på en dator jag nästan aldrig använder så det är anledningen till att jag inte fått upp receptet osv. Plus att jag är lat.

Romen i fråga som ska få ligga och dra med en bit kolad ek är ingen mindre än Don Papa.

Den här romen är väldigt unik under avseendet att det har en doft och smak av smörkola, inte den dåliga typen från diacetyl utan det är verkligen gräddig smörkola. Jag tror det kan bli spännande och tack till Lars Lind som bidrar med en skvätt av denna fantastiska rom.

Nu ska den få ligga och dra i romen åtminstone några veckor tills jag får tummen ur o faktiskt brygger ölen osv.

Recept och dyl kommer när det kommer ☺

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s