Karsten Imperial Stout 2017 – Recept

Den här ölen skulle egentligen ha blivit bryggd förra året men då blev det att brygga amerikanskt barleywine istället.
Efter att ha läst på och kollat många andra liknande recept så har jag framförallt varit väldigt noggrann med mängden rostad malt. Massor med munich och massor med C40 och en ansenlig mängd mältat havre.
Den här ölen kommer sedan att lagras i minst ett halvår på fat tillsammans med en halv kolad ekspiral som legat och dragit några veckor i Don Papa rom.

Otterbo Karsten Imperial Stout #60
20 L
10+%
50 IBU
OG: 24 P

Malt: (Utbyte 75%)
6000 g Briess Pale Ale (56%)
2000 g Light Munich 10 L (19%)
1000 g Caramel 40 L (9.5%)
1000 g Mältat Havre (9.5%)
300 g Briess Chocolate (3%)
300 g Rostat Korn (3%)

Mäskningsschema: 67-69 grader i 60 min sedan 78 grader i 15 min

Humle:
40 g Polaris (20,2%) @ 60 min (50 IBU)

Jäst:
2 x M42

Övrigt:
En halv kolad Oak Infusion Spiral American Medium som lagrats i Don Papa rom

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s