Surkärring #3 – Bryggdag

Idag ska det göras vört, vört som sedan ska suras.

50/50 Pilsner/vete. Kollade inte slutlig OG men innan koket så låg jag exakt på pricken. 9.8 P.

Efter mäskningen så hällde jag över vörten till min gamla kokgryta, kokade i 20 min, kylde till ca 30 grader och hällde sedan i 6 st proviva superfrukt och nu ska det få stå och sura i 4 dagar eller så.

Datum:
2017-04-09: Bryggdag, Pre-boil SG: 9.8 P, hällde i 6 st proviva superfrukt.
2017-04-14: Kokade och hällde i 1 paket M44, ställde temperaturen på 18 grader
2017-04-17: Brist på aktivitet så rehydrerar och tillsätter 1 paket US-05, när jag väl häller i den extra jästen ser jag att en liten krausen har formats, häller i US-05 ändå
2017-04-18: minskad aktivitet redan, släpper temperaturbegränsningen
2017-04-19: Prov: SG: 3 P, Styrka: 4.9%, smakar rejält sur
2017-04-23: FG: 2 P, styrka: 5.1%, hällde i 1 kg passionsfruktspuré och 2 kg mangobitar
2017-05-07: FG 2 P, styrka: 5.4%(blev lite extra från frukten), tappades om till fat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s