Surkärring #3 – Recept

Äntligen kommer det här receptet upp, jag ber om ursäkt att det tagit sån tid.
Tanken med denna var att göra en lättdrucken och inte alltför stark suris/berliner weisse.
Istället för att odla upp en surkultur den här gången så hällde jag helt enkelt i 6 st proviva shots i vörten efter första koket.
Tanken är nämligen som följer att efter mäskningen så kokar jag vörten i 15-20 minuter, kyler till ca 40 grader och tillsätter provivan och låter stå i 30-40 grader i typ 4 dagar, sedan kokar jag vörten igen och tillsätter humle för lite IBU, sedan så kyler jag till normal jästemperatur och tillsätter ”vanlig” jäst och låter den jäsa ut.
När den sedan jäst klart så tillsätter jag alla frukter och dyl och låter stå i 2 veckor.

Otterbo Surkärring #3 #63
12 L
5 %
7 IBU
OG: 12 P

Malt: (Utbyte 76%)
1500 g Briess Pilsen (50%)
1500 g Vetemalt (50%)

Mäskningsschema: 62 grader @ 60 min, 69 grader @ 15 min, 76 grader @ 15 min

Humle:
7 g Polaris (20,2%) @ 15 min (7 IBU) (Andra koket)

Övrigt:
2 kg Fryst mango
1 kg Passionsfruktspuré

Jäst:
M44

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s