Amadeus #6 – Bryggdag

Spontant så blev det att jag bestämde mig för att brygga årets utmaningsöl idag. Bebis står och knackar på dörren vilken dag som helst och då tänkte jag att nu kör vi o hoppas att bebisen kan hålla lite band på sig så jag hinner brygga klart iaf.

Jag tycker det är så fantastiskt att vörten ser ut som mjölk i början när man brygger såna här öl med mkt spannmål o grejer i.

Efter avslutat kok och kylning så fick jag 12 L 13,2 P vört. Beräknat var 13,6 så jag är nöjd.

Vörten ser fantastisk ut och nu står jag o rengör grejerna, in i kylskåpet på 17 grader och om några dagar ska det i en dos med humle.

Datum:
2017-06-30: Bryggdag, OG: 13,2 P, satte kylskåpet på 17 grader
2017-07-05: första tecknet på aktivitet, mkt ovanligt att det tar så lång tid för jäsningen att komma igång
2017-07-06: full bubbel i jäsröret
2017-07-07: prov: 9 P, styrka: 2,4%
2017-07-08: prov: 6,5 P, tillsatte humle och höjde temperaturen till 20 grader
2017-07-09: släppte temperaturen
2017-07-10: prov: 2 P, styrka: 6,1%
2017-07-12: FG: 1,5 P, styrka: 6,4%
2017-07-13: Sänkte temperaturen till 2 grader i kylskåpet inför fatning
2017-07-15: Ölet tappades om till fat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s